În bătaia vântului, sub ropotul ploii, în arșiță sau culcuș pentru frunzele tomnatice – ele sunt copertinele, eroii protecției verandei sau balconului dumneavoastră. La fel ca și în viața de zi cu zi, aliatul dumneavoastră de preț, o copertină de calitate de la Fabricadejaluzele.ro, are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Iată cum!

Alegeți o perioadă caldă, cu umiditate medie și fără risc de intemperii. Prelata are nevoie de cca. 3 zile însorite de vară pentru a se usca, în cazul în care folosiți apă sau lichide de curățare în procesul de spălare. Dacă procesul de uscare natural este întrerupt, copertina poate să păstreze o umiditate pasivă, prielnică pentru culturile de ciuperci dăunătoare.

Nu trebuie să uitați faptul că prelata este o pânză cu țesătură deasă. Acest lucru înseamnă, în primul rând, că în cazul majorității tipurilor de murdărie, este suficientă utilizarea unei perii cu păr natural, cu care să ștergeți temeinic suprafața prelatei copertinei dumneavoastră. Evitați să folosiți periile de sârmă sau cele de plastic, pentru că pot deteriora și cauza puncte slabe în copertină, care ulterior, sub greutatea frunzelor umede sau a zăpezii, pot produce sfâșieri ale materialului.

Evitați folosirea detergenților cu coloranți, sau, dimpotrivă, a celor pe bază de înălbitor. Și acestea pătrund în fibra textilă a prelatei și pot produce puncte slabe de rupere pe termen lung. Mai mult, acestea distrug tratarea inițială a prelatei, de pildă tratarea ignifugă, fungifugă sau substanța aplicată pentru o respirabilitate sporită.

Nu folosiți furtunul de grădină. Jetul puternic al furtunului de grădină înseamnă că veți îmbiba în mod inutil pânza cu apă, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra pânzei întinse. Dacă umiditatea este prea ridicată în zona în care este întinsă copertina, pe durata procesului de uscare se poate forma efectul de burtă al copertinei, care e inestetic și reduce eficiența de umbrire.

Nu neglijați siguranța dumneavoastră. În cazul copertinelor imobile, curățarea acestora trebuie să aibă loc la înălțime. Folosiți o scară profesională, sub nicio formă nu improvizați o modalitate de a ajunge în colțurile copertinei care vă reduce stabilitatea și siguranța. În cazul în care folosiți lichide, aveți grijă la efectul de alunecare. Și nu în ultimul rând, profitați de lumina zilei, pentru a putea observa toate locurile unde s-au strâns impurități și pentru a nu trebui să repetați intervenția de mai multe ori.

Apelați la un specialist. Dacă observați că s-au redus capacitățile de respirabilitate sau cele fungifuge ale copertinei dumneavoastră, apelați la un specialist. Acesta vă poate recomanda produsele cele mai potrivite pentru recondiționarea pânzei. Nu toate produsele la care se face publicitate agresivă și aflate în comerț sunte cele mai potrivite pentru prelata copertinei, chiar dacă în instrucțiunile de utilizare este menționată pânza. Așadar, apelați la servicii profesioniste în momentul în care vă gândiți la recondiționarea copertinei dumneavoastră.