Ţânţarii sunt nişte insecte mici, dar care pot purta boli îngrozitoare precum malaria, Dengue, febra galbenă şi multe tipuri de encefalită. Studiile au arătat că aproape 600 milioane de oameni şi-au pierdut viaţa anual din cauza bolilor transmise de ţânţari. Având în vedere că prevenţia este cel mai bun medicament, vă vom arăta ce puteţi face pentru a evita muşcăturile de ţânţari. Plasele de ţânţari sunt vitale întrucât blochează pătrunderea ţânţarilor şi astfel vă feresc de muşcăturile de insecte care transmit boli infecţioase. Aceste plase de insecte sunt disponibile într-o multitudine de culori, forme şi realizări.

Cum puteţi alege plasa perfectă de insecte pentru casa dumneavoastră?

  • Formă şi mărime

Plasa de ţânţari pe care o alegeţi trebuie să fie suficient de întinsă. Trebuie să aibă o suprafaţă suficientă pentru a acoperi întreg corpul atunci când dormiţi. Mai mult, va asigura necesarul de aer pentru utilizator. Cea mai recomandată şi populară plasă de ţânţari este cea cu găuri de 1,2mm x 1,2 mm.

În ceea ce priveşte forma, plasele de ţânţari sau plasele de insecte dreptunghiulare sunt cele mai recomandate, întrucât asigură protecţie pentru mai mult de o persoană. În scop individual, plasele de ţânţari sau insecte tip piramidă sunt cele mai oportune.

  • Material

Cele două materiale populare folosite pentru plasele de ţânţari sunt bumbacul şi poliesterul. Plasele de insecte realizate din poliester sunt foarte utile, fiind uşoare şi ideale pentru excursiile cu cortul sau alte nevoi de călătorie. Acestea sunt mai rezistente decât plasele din bumbac, întrucât bumbacul absoarbe apa, iar atunci când este umed, cântărește mai mult. Însă plasele din bumbac sunt foarte confortabile atunci când sunt folosite la exterior. Dimensiunile plaselor şi firele sunt felurite, fiind utilizate atât poliesterul, cât şi bumbacul.

Pentru cele mai eficiente plase de țânțari insecte se recomandă cumpărarea unei plase tratate cu insecticide de calitate. Pre-tratarea plaselor de insecte cu insecticide respinge insectele, iar aceste metode de eliminare a ţânţarilor ar putea fi utilizate cel puţin un an în funcţie de expunerea la ploaie şi căldură. Odată ce s-au consumat insecticidele, va trebui să căutaţi altele în cel mai apropiat magazin. Prin urmare, alegeţi plasa de insecte cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.