Poate că v-ați speria de rozătoare și gândaci de bucătărie, dar vederea unui țânțar sau a unei muște nu v-ar speria prea mult. De aceea aveți tendința să neglijați importanța plaselor de țânțari. Dar odată ce ajungeți să cunoașteți la ce riscuri vă supuneți prin nefolosirea acestor plase, vă veți simți obligați să le folosiți după aceea.

De ce să folosiți plase?

Există circa o sută de boli diferite în jurul lumii, despre unele dintre ele ați mai auzit, care sunt provocate de insecte, inclusiv țânțari. Insectele în sine nu sunt responsabile pentru bolile respective, ci pentru răspândirea lor. Insectele sunt purtătoare de boli și duc cu ele peste tot unde ajung boli provocatoare de infecții cu viruși și bacterii.

Cu siguranță ați auzit de malarie. Cunoașteți frisoanele și febra specifice malariei, dar nu este nici pe departe cea mai mare amenințare la care vă expun țânțarii. Există boli precum dengue și chikungunya, provocate tot de țânțari. Acestea pot fi fatale și cercetătorii din întreaga lume sunt încă în căutarea unui tratament adecvat.

Există, cu toate acestea, o modalitate foarte simplă de a vă feri de toate aceste boli, și anume folosirea plaselor atunci când este necesar. Nimeni nu vă cere să le purtați pe drum, dar le puteți instala pe ferestre și uși. Plasele se pot instala și pe paturi pentru protecție noaptea. Așadar, o simplă plasă vă poate furniza o protecție generală și vă poate salva de boli care v-ar pune viața în pericol.

Abia dacă ați aflat câteva informații superficiale despre bolile purtate de țânțari. Există aproape o mie de alte insecte și mult mai multe boli purtate de insecte pe care le-ați văzut, dar nu ați știut ce erau. Insectele ajung peste tot, iar unele bacterii și virusuri trăiesc la interiorul insectelor. Deci, dacă aveți insecte, veți avea întotdeauna și boli.

Motive pentru care oamenii nu folosesc plase, dar ar trebui să o facă

Oamenii pur și simplu neglijează cea mai simplă cale de combatere a acestor boli – o precauție corectă. Instalarea plaselor de insecte este una dintre măsurile de precauție preliminare și absolut esențiale. O altă măsură de precauție este identificarea și eliminarea zonelor de reproducere ale insectelor purtătoare de boli. Există și alte măsuri care pot fi luate pentru a preveni aceste boli. Țineți minte, precauția este mai bună decât tratamentul.

Primul motiv pentru care oamenii tind să evite sau să nu întrebuințeze plase este lipsa cunoașterii. Nu cunosc întregul concept al folosirii plaselor pentru ținerea la distanță a insectelor și țânțarilor. Dacă însă cunosc conceptul, nu știu cum să le folosească, nu știu de unde să ia o plasă sau cine le-ar putea instala pentru ei. O campanie adecvată poate ajuta în oprirea răspândirii bolilor purtate de insecte care ne pun viața în pericol.

Cei care cunosc toate aspectele menționate mai sus nu folosesc plasele și din cauza unui al doilea motiv: cred că plasele vor reduce frumusețea caselor și nu se vor potrivi cu estetica lor. Dar nu este cazul, pentru că acum puteți achiziționa plase plisate pentru insecte.

Ideea că trebuie să alegeți între stil și utilitate este depășită. Cu noile modele și funcționalitatea îmbunătățită puteți beneficia de amândouă. Nu are niciun sens să vă compromiteți sănătatea pentru ceva atât de banal.

Plase insecte plisate ( mosquito nets plisse )

Cititi mai multe despre detaliile Jaluzelele din aluminiu