Panourile japoneze sunt cunoscute în Europa de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când interesul față de Orientul îndepărtat se manifesta prin cele mai curioase artefacte și modalități de trai ‘importate’ de cei viteji, care se aventurau cât mai departe de bătrânul continent. Ele nu fac excepție – la început, importul panourilor japoneze s-a conformat tradiției originale – panouri enorme de hârtie de orez pictată manual cu motive orientale.

Nu în fiecare casă panourile japoneze cu iz oriental se vor potrivi. În schimb, sistemul pe care acestea îl propun, este unul care se potrivește fără doar și poate în cele mai multe tipuri de locuințe.

Modul de lucru al panourilor japoneze este unul de glisare pe o sina de aluminiu . Cu toate acestea, inovația pe care o pot aduce aceste panouri japoneze unei locuințe nu este deloc de neglijat. Ele pot fi încorporate și pentru spațiile mici de ferestre, dar și pentru cele mari; pot fi folosite pentru partiționarea spațiilor și chiar și pentru a înlocui clasicele uși dintr-un spațiu modernizat.

De ce panourile japoneze ?

Panourile mari, vii colorate, care lasă loc fanteziei dumneavoastră să le combinați în cele mai personale creații lasă aerul să circule, pot regla intensitatea luminii și nu în ultimul rând nu își reduc scopul primar: soarele și căldura sunt ținute departe atunci când e nevoie, sau dimpotrivă, lăsate libere să vă însenineze casa și viața. Dimensiunea fasiilor textile poate varia intre 50 cm si 100 cm  . Este la latitudinea dumneavoastră cum alegeți să amplasați panourile japoneze, iar designul și alegerea coloristică devin o joacă de copii!

Veniți cu încredere să discutați cu experții noștri despre cum panourile japoneze pot da o nouă viață casei dumneavoastră. Vă așteptăm!