office@fabricadejaluzele.ro +40 722 555 557
Lemn, aluminiu, pânză tratată industrial sau plexi? Dumneavoastră alegeți dichisul!

Când alegeți modalitatea de umbrire pentru casa dumneavoastră, nu trebuie să vă gândiți la această acțiune ca la o corvoadă! Alegerea poate să fie un dichis – unul esențial pentru locuința dumneavoastră, poate să vorbească fără cuvinte despre statutul dumneavoastră, despre nevoia de confort și despre intimitate. Umbrirea interioară poate să fie elementul pe care nu-l puteați numi, dar ați simțit întotdeauna că vă lipsește din încăperea preferată și care, în sfârșit a sosit momentul să-l căpătați.

Totuși, nu fugiți în primul depozit și cumpărați primele jaluzele care vă pică în mână. Alegerea trebuie făcută cu un ochi expert. Dacă nu credeți că vă pricepeți, citiți rândurile de mai jos. Se va dovedi foarte util pentru dumneavoastră acest mic ghid de alegere a materialului pentru jaluzele – iar dacă la sfârșitul acestuia rămâneți încă cu semne de întrebare, atunci vizitați-ne la showroomul Fabricadejaluzele.ro! Nimic nu înlocuiește conversația și din vorbă în vorbă, s-ar putea să ajungeți la ideea care v-a scăpat tot acest timp.

Mai jos găsiți câteva indicații și chiar și contraindicații pentru cele mai frecvent folosite materiale.

Lemn – lemnul e întotdeauna nobil și adaugă un plus de prestanță spațiului. Dar înainte să spuneți că lemnul e materialul câștigător, gândiți-vă dacă nu cumva umiditatea pune probleme majore în locuință și dacă nu cumva decorul pe care l-ați ales este unul care se îndepărtează enorm de lemnul clasic. Lemnul, să fie bine înțeles, e materialul cel mai pretențios din punctul de vedere al combinării cu alte materiale, iar mobila modernă este atât de departe de lemnul natural, încât mai bine ar fi să vedeți și ce alte opțiuni aveți la dispoziție!

Aluminiu – ei bine, aici aveți mai multe șanse să găsiți combinația oportună, dar nu neglijați încă un aspect! Suprafolosit în spații industriale, în spitale, școli, el este materialul optim pentru spații septice și uniforme. Asta vă doriți pentru interiorul dumneavoastră? Atunci, dați-i bice! Dacă nu, citiți mai departe.

Atât lemnul cât și aluminiul sunt voluminoase. Mai mult, se pretează în mai mică măsură la rularea orizontală parțială, fiind preferată varianta de rulare în casetă superioară.

Plexi – Când aveți o pisică jucăușă sau doi-trei năzdrăvani de copii acasă, ultimul lucru pe care vi-l doriți este ca jaluzelele de lemn sau aluminiu să se deformeze în urma unei înscenării din Cartea Junglei cu copiii dumneavoastră în rolurile principale. Plexi este în schimb o alegere inteligentă pentru camerele de copii. Dacă vă temeți că acesta este periculos, atunci e bine de știut că e un material sigur, ușor de curățat și foarte rezistent, chiar și la tracțiune.

Fâșii textile – Cu acestea aveți cea mai mare alegere coloristică, întrucât materialele textile tratate industrial vin la pachet cu un paletar bogat și cu posibilități de personalizare care se potrivesc ca o mănușă cu gustul dumneavoastră. Ele sunt suficient de rezistente să facă față testului timpului și suficient de versatile încât să vină în dispoziții cât mai variate, atât orizontale, cât și verticale. Nu aduc dezavantajul lemnului și aluminiului, care în mod natural sunt voluminoase, ci dimpotrivă, pot dispărea structural și complet în momentul în care sunt rulate.

 

Suna acum!