office@fabricadejaluzele.ro +40 722 555 557
Ajutați-ne să vă ajutăm: Alegerea copertinelor

Clienții noștri sunt cei mai cei! Asta pentru că de fiecare dată când vin să ne ceară sfatul, sunt mereu informați și știu foarte clar ce își doresc. Ei bine, poate nu întotdeauna, dar atunci când se întâmplă acest lucru, conversația se poartă de la egal la egal, prietenește, în showroomul nostru Fabricadejaluzele.ro!

Sunteți sigur că știți totul despre copertine? Dacă nu, atunci ajutați-ne să vă ajutăm! Citiți ghidul nostru practic pentru caracteristicile cele mai importante ale copertinelor și suntem siguri că veți găsi opțiunea cea mai dragă sufletului dumneavoastră pe care să o discutăm la o cafea în showroom. Sună convingător?

Rezistența la decolorare. Soarele poate să schimbe prin decolorare chiar și cele mai puternice și vii culori. Întrebați, în momentul achiziției, care e durata de viață a pigmenților utilizați în prelatarea copertinei. În mod optim, o copertină ar trebui să nu sufere în urma ingerenței soarelui cel puțin 8 sau chiar și 10 ani.

 

Respirabilitatea. Țesătura deasă a prelatei nu este ceea ce am putea numi un material respirabil și lejer. Poate chiar dimpotrivă. Chiar și așa, o prelată tratată pentru respirabilitate optimă răspunde la două nevoi vitale: în primul rând, nu trebuie să îngreuneze schimbul de aer și automat de temperatură. În al doilea rând, spațiul exterior acoperit de copertină nu trebuie să sufere în urma așa-zisului efect de seră, în care umiditatea se colectează în spațiul mai puțin expus la razele soarelui, datorită absenței schimbului direct de aer.

 

Efectul fungostop. Datorită efectului de seră menționat mai sus, copertinele sunt mai frecvent expuse la umiditate constantă, care reprezintă un mediu oportun pentru dezvoltarea culturilor de ciuperci, parte dintre acestea fiind nocive pentru dumneavoastră, copiii dumneavoastră, dar și pentru animalele de companie. Mirosul neplăcut emanat de unele dintre aceste ciuperci poate să fie foarte neplăcut, iar pânza netratată și infestată cu ciuperci este practic imposibil de dezinfestat.

 

Rezistența la murdărie. O copertină pătată înseamnă o notă mică pentru casa dumneavoastră. Dacă țineți la confort și la imagine, alegeți copertine care sunt tratate cu substanțe care o fac rezistentă la murdărie. Printre dușmanii cei mai de soi ai unei copertine curate se află grăsimea, praful și funinginea. Dacă vreți să vă invitați prietenii la un grătar la umbră, nu trebuie să spuneți adio copertinei recent cumpărate. Trebuie doar să alegeți o copertină tratată optim și să folosiți, în măsura posibilităților, cărbune ecologic. Copertina dumneavoastră și mediul înconjurător vă vor fi recunoscători.

Suna acum!